Lovačke kamere za lopove – Čuvajte svoju imovinu

Objavljeno: velj 20, 2018

Kategorija: Članci

Kada nešto imamo, bilo da je to kuća, auto ili trgovina, naravno da to želimo i zaštititi. Ne može biti ništa gore nego kad saznate da je vaša trgovina opljačkana, ili kada bez ikakvog rezultata tražite svoje auto koje na svome mjestu već dugo ne stoji. Doživjeli ste nešto slično? Željeli bismo to spriječiti, eventualno imati dokazivi materijal za policiju ili osiguranje ako se to već dogodi? U tom slučaju sada je to pravo vrijeme kupiti lovačku kameru.

Lovačke kamere za lopove koriste ne samo privatne osobe i poduzetnici, ali i jako puno gradova, općina, Policija i dr. U svakom slučaju prilikom odabira dobro je paziti i koristiti provjerene dobavljače koji će vam u slučaju potrebe osigurati potreban servis.

Lovačka kamera za divljač, odnosno za zaštitu

Na tržištu je jako puno lovačkih kamera. Neke se mogu pohvaliti svojom univerzalnom primjenom, dok su druge vrlo usko fokusirane za konkretnu vrhu. Kako se jedna od druge razlikuju te da li o tome toliko ovisi? To je pitanje za vas. Ako planirate zaštititi prostor na kojem kameru možete sakriti i za prirodno okruženje, možete odabrati i kameru koja je namijenjena za praćenje divljači. Naspram tome, ako kameru postavite u trgovinu, zasigurno ćete se pobrinuti glede njezinog izgleda i veličine, pošto tamo kameru sa kamuflažom samo tako jednostavno nećete sakriti.

Glavni i za vs značajan atribut je bljeskalica. Za zaštitu imovine potrebno je odabrati lovačku kameru s nevidljivom bljeskalicom valne duljine 940 nm koju ljudsko oko nije sposobno zapaziti, stoga lopov nema šansu uređaj pronaći i uništiti – kameru izravnim pogledom nije moguće zamijetiti ni u potpunoj tami. Neke kamere raspolažu nevidljivom bljeskalicom koja povećava kvalitetu dobivenih fotografija. Naravno bez buke.

Parametri

Šta bi vas još kod lovačke kamere trebalo zanimati, to su brzina slikanja slike i senzori pokreta. Prilikom odabira pazite: proizvođači kamera vole pretjerivati s najvećom brzinom slikanja, kod dobre kamere bit é vam dovoljno od 0,5 do 1 sekunde. Manja brzina može biti problematična za normalan rad kamere, dok je veći broj apsolutno nepotreban. Najvažnije od svega je da kamera kvalitetno uhvati uljeza, najbolje u sredini fotografije. Naspram tome, senzori pokreta su skoro kod svih proizvođača gotovo jednaki, tamo se ni ne možete prevariti po pitanju odabira. Samo ne dopustite da vas prevare: standardni domet je 12 – 16 m. Postoje uređaji dometa čak 25 m, međutim, praćeni objekt je na fotografijama pretežno loše prepoznatljiv.

GSM modul – Za maksimalan pregled

Lovačke kamere za zaštitu vaše imovine možete naći s GSM modulom - fotografije će odmah biti slane putem MMS- u vaš mobitel ili na email. Nadalje, standardno će se spremati na SD karticu u kameri. Uz GSM modul potrebno je dodatno kupiti SIM karticu s prijenosom podataka, najbolje takvu koju ćete stalno moći puniti. Nije to prilično veliko ulaganje naviše, te se za zaštitu imovine doista može isplatiti – u stvarnom vremenu i s minimalnim kašnjenjem ćete znati što se događa u vašem čuvanom području. Tako ćete poduzeti mjere što je moguće brže.

Ukoliko kameru kupujete kao prevenciju, GSM modul nije nužan, ali kod frekventnih područja sa bilješkama nedozvoljenih ulazaka ili sličnih incidenata doista ga preporučamo.